Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A májat sok minden károsíthatja- májtámogató gyógynövények
  2023-12-23 22:41:15, szombat
 
  A máj a legnagyobb szervünk. Igaz, hogy nagyon könnyen regenerálódik, azonban egy idő után már képtelen lesz erre, így ez a nagyon fontos szervünk - természetesen minden szerv nagyon fontos - előbb-utóbb megbetegszik, és többé nem tudja ellátni a funkcióit, és ennek következtében visszafordíthatatlan károsodások keletkezhetnek benne. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy törődjünk a májunkkal, annak egészségével. Gondoljunk úgy a testünkre, hogy amivel megtöltjük - amit megeszünk - az hatással lesz az egészségünkre. Nem várhatunk hosszan tartó egészséget, ha soha nem ügyelünk arra, hogy mit eszünk, mit iszunk, ha dohányzunk vagy ha inaktív életmódot folytatunk. Mutatjuk is, hogy mivel tehetünk kárt a máj egészségében.

A túl sok cukor nemcsak a fogainknak tesz rosszat, a májunk sem tolerálja. A májunk egyfajta cukrot, mégpedig fruktózt használ a zsír előállításához. A túl sok finomított cukor és a magas fruktóztartalmú élelmiszerek felhalmozódnak a májban, ami annak megbetegedését idézi elő. A tanulmányok beszámolói szerint a cukor éppen olyan káros hatással lehet a májra, mint az alkohol, és ez még akkor is így van, ha nem vagyunk elhízva és nem vagyunk túlsúlyosak. Éppen ezért lényeges, hogy minél kevesebb cukrot vigyünk be a szervezetünkbe.

Az extra zsír felhalmozódhat a májban, a májsejtekben, ez pedig nem alkoholos zsírmájhoz vezethet. Ennek következtében a máj megduzzad, megkeményedik és hegesedik. Ez az állapot gyakran akkor jön létre, ha idősebbek, elhízottak, túlsúlyosak vagy cukorbetegek vagyunk. Az egészséges étrend és a testmozgás azonban megállíthatja a betegséget.

A szervezetnek szüksége van A-vitaminra. Ez egy olyan antioxidáns vitamin, amely elsősorban zöldségekben és gyümölcsökben található meg. Ha azonban valamilyen kiegészítőt szedünk - amiben A-vitamin is van -, az akár károsíthatja is a májat.

Az üdítőitalok lehet, hogy finomak, de egyetlen szervünknek, így a májunk egészségének sem tesznek jót. Felelőssé tehetők a nem alkoholos zsírmáj kialakulásáért.

Az egyes élelmiszerekben fellelhető hidrogénezett összetevők - mint például a transzzsírok - nagyon egészségtelenek és nagyon károsan hatnak az emberi szervezetre. A magas transzzsírtartalmú ételek nem mellesleg elhízáshoz is vezetnek, ez pedig rendkívül károsan hat a májra és annak egészségére.

A rendszeres és mértéktelen alkoholfogyasztás rendkívüli módon mérgezi a májat. A férfiaknak két, míg a nőknek napi egy egységnél nem lenne szabad több alkoholt fogyasztani. Ez bor esetében egy, illetve 2 dl italt jelent.

A májat gyógynövényekkel is megtámogathatjuk. A májtámogatás egyik legismertebb gyógynövénye a máriatövis. Évszázadok óta használják májbetegségek kezelésére. Ez a gyógynövény egy szilimarin nevű hatóanyagot tartalmaz, amely antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A szilimarin segít megvédeni a májunkat a károsodástól.

A melegítő hatású gyömbér szintén népszerű a máj támogatására. Gyulladáscsökkentő vegyületeket tartalmaz, amelyek segítenek kivédeni a toxinok, például az alkohol okozta májkárosodást.

A kurkuma rendkívül népszerűvé vált erős gyulladáscsökkentő hatása miatt. Kurkumint tartalmaz, amely egy erős antioxidáns, csökkenti az oxidatív stresszt, és segít elkerülni a zsír felhalmozódását a májban.

A pitypanggyökérnek is számos előnye van, többek között ilyen a máj támogatása. A gyógynövény támogatja az epe termelését, hogy segítse az emésztést. Poliszacharidokat tartalmaz, amelyek antioxidáns hatással rendelkeznek. A poliszacharidok segítenek megvédeni a májat a toxinok káros hatásaitól.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tulajdonságokkal, megtámogathatjuk, gyógynövényekkel, fruktóztartalmú, élelmiszerekben, egészségtelenek, kulcsfontosságú, poliszacharidok, felhalmozódását, gyulladásgátló, megbetegedését, felhalmozódhat, keletkezhetnek, felhalmozódnak, szervezetünkbe, előállításához, kialakulásáért, hidrogénezett, megkeményedik, gyümölcsökben, májkárosodást, megállíthatja, következtében, regenerálódik, egészségünkre, májbetegségek, természetesen, egészségének, transzzsírok, zöldségekben, szervezetnek, károsíthatja, egészségében, rendelkeznek, egészségével, legismertebb, legnagyobb szervünk, nagyon fontos, hatással lesz, fogainknak tesz, májunk egyfajta, zsír előállításához, magas fruktóztartalmú, tanulmányok beszámolói, cukor éppen, extra zsír, állapot gyakran, egészséges étrend, testmozgás azonban, szervezetnek szüksége, olyan antioxidáns, akár károsíthatja,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Próbálkozni kell ahhoz,  Aki szeret, annak senki sem id...  A lelki élet nem arról szól, ....  Föld napja április 22  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Április 22. a Föld napja,  Szép estét kedves látogatóimna...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  A lelki élet nem arról szól, ....  Gárdonyi Géza - Április végén  A föld szépségéért  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Mosolyogtál már ma?  Életművészet  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Irgalom és ítélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Az embernek a társa: hiányzik.  Föld napja április 22  Ma  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ébredj  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Semmit ne higgy el  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Becsüld meg azt amid van,...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A boldogság ült a világvégén  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  802 esztendeje, 1222. április ...  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Gaál Viktor gondolata  A világnak égető szüksége van ...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
legnagyobb szervünk, nagyon fontos, hatással lesz, fogainknak tesz, májunk egyfajta, zsír előállításához, magas fruktóztartalmú, tanulmányok beszámolói, cukor éppen, extra zsír, állapot gyakran, egészséges étrend, testmozgás azonban, szervezetnek szüksége, olyan antioxidáns, akár károsíthatja, üdítőitalok lehet, májunk egészségének, egyes élelmiszerekben, transzzsírok &#8211, emberi szervezetre, nőknek napi, májat gyógynövényekkel, májtámogatás egyik, szilimarin nevű, szilimarin segít, melegítő hatású, alkohol okozta, kurkuma rendkívül, erős antioxidáns, oxidatív stresszt, zsír felhalmozódását, gyógynövény támogatja, poliszacharidok segítenek, toxinok káros, tulajdonságokkal, megtámogathatjuk, gyógynövényekkel, fruktóztartalmú, élelmiszerekben, egészségtelenek, kulcsfontosságú, poliszacharidok, felhalmozódását, gyulladásgátló, megbetegedését, felhalmozódhat, keletkezhetnek, felhalmozódnak, szervezetünkbe, előállításához, kialakulásáért, hidrogénezett, megkeményedik, gyümölcsökben, májkárosodást, megállíthatja, következtében, regenerálódik, egészségünkre, májbetegségek, természetesen, egészségének, transzzsírok, zöldségekben, szervezetnek, károsíthatja, egészségében, rendelkeznek, egészségével, legismertebb, élelmiszerek, károsodástól, támogatására, vegyületeket, cukorbetegek, megbetegszik, gyógynövénye, májsejtekben, májtámogatás, antioxidáns, túlsúlyosak, üdítőitalok, szervünknek, kiegészítőt, tanulmányok, szervezetre, gyógynövény, hatóanyagot, rendelkezik, károsodások, fogyasztani, mértéktelen, egészségére, elhízáshoz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6441
  • e Hét: 31332
  • e Hónap: 62818
  • e Év: 267519
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.